Een nieuw herenkledingmerk dat gaat voor 100% Belgisch, 100% duurzaam, en 100% stijl.

Wie dacht dat duurzame mode alleen maar geitenwollensokken in sandalen was, zal zich verbazen over deze collectie.

Stijlvolle herenkleding en accessoires, met een tijdloze, historische toets en een moderne pasvorm. De collectie van Excalibur Belgium springt in het oog. Maar wat het merk echt bijzonder maakt, is dat het mode benadert vanuit een compleet nieuwe hoek.

Als een systeem niet werkt, waarom zou je dat systeem dan willen voortzetten?’ was het uitgangspunt van Limburgse ontwerpster Mieke Burghoorn. ‘De mode industrie is enorm vervuilend. Daar wilde ik hoe dan ook niet aan bijdragen. Voor Excalibur Belgium heb ik alles wat in Mode standaard is in vraag gesteld, en een eigen systeem gevonden.

Met lokale productie op bestelling, en verkoop via samenwerkingen met andere lokale ondernemers, zet Excalibur Belgium de vraagstukken van duurzaamheid om in een duurzaam verkoopmodel.

Naast hun webshop, en retailers, heeft Excalibur Belgium verkoopevents op wisselende locaties. Met ‘Excalibur on Tour’ richten ze zich in eerste instantie vooral op samenwerkingen met barbershops. Door het rechtstreekse contact, kan de kleding op maat gemaakt worden, en aangepast naar de voorkeuren van de klant.

Als slow fashion brand werkt het merk niet met seizoenscollecties. De kleding moet juist zo lang
mogelijk meegaan. Daar zijn de stukken ook op voorzien. Na verloop van tijd wat extra ruimte nodig rond de taille? De kledingstukken zijn zo gemaakt dat elk lokaal retoucheatelier ze ruimer kan maken.  Stijl en duurzaamheid, zonder compromissen.

De collectie van Excalibur Belgium lanceert op zondag 20 maart 2022 om 17u met een officiële presentatie in Jordy’s Barbershop in Wilsele, bij Leuven (www.jordys-barbershop.be). Vanaf dan is de kleding ook verkrijgbaar via de webshop (www.excalibur-belgium.com) en de verschillende locaties waar ’Excalibur on Tour’ langs gaat.

 

Voor meer informatie en afbeeldingen in hoge resolutie:  www.excalibur-belgium.com/editorial/

 

Vragen? Ik beantwoord ze graag!

Mieke Burghoorn, Designer Excalibur Belgium
e-mail: mieke@excalibur-belgium.com
Whatsapp / gsm: +32 477 31 40 96

 

 

Download dit artikel in printvriendelijke PDF

Bovenstaande tekst, zonder afbeelding

Download dit artikel in PDF

Bovenstaande tekst, inclusief afbeelding

Download afbeelding in hoge resolutie

Bovenstaande afbeelding in hoge resolutie

Jordy Luyten for Excalibur Belgium